портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині йде відновлення семи міських парків та скверів

Опубліковано 17 жовтня 2016 року, 17:16

Сад Бернацького та парк ім. Пушкіна у Краматорську, центральні міські парки у Торецьку та Вугледарі, сквер ім.Тараса Шевченка у Новогродівці, «Бульвар Металургів» у Бахмуті та парк «Святогор» у  Дружківці відновлюються за кошти обласного і місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища, відповідно до раніше затвердженої програми.

Так, у 2016 році у Краматорську за рахунок обласного фонду охорони навколишнього природного середовища було висаджено 562 дерева, 103 кущів, облаштовано 252 кв. м квітників, облаштовано газони. Урочисте  відкриття Саду Бернацького (колись парк культури ім. Леніна) відбулось 3 вересня 2016 року. Наступна черга реконструкції Саду Бернацького ще попереду, тож невдовзі цей улюблений куточок відпочинку краматорчан  стане ще комфортнішим та прекраснішим.

Сьогодні ведуться роботи з реконструкції парку культури та відпочинку ім. Пушкіна у Краматорську. Встановлено нові опори для зовнішнього освітлення, укладають тротуарну плитка, йде підготовка до заливання бетонних основ, встановлюють водопровід, штукатурять зовнішні стіни. Крім іншого, у парку заплановано будівництво сухого фонтану.

Тривають роботи і в Новогродівці у сквері ім. Тараса Шевченка. Проектом передбачено: посів газону, висадка кущів, благоустрій та сучасне освітлення території скверу, встановлення лавок для відпочинку, облаштування дорожнього покриття та влаштування додаткових тротуарів.

У центральному міському парку в Торецьку виконано 75% робіт з реконструкції системи водопостачання, 50% робіт з реконструкції системи освітлення, викопаний котлован і проводяться роботи з цементування під приміщення, знятий асфальт, встановлюються бордюри, підготовлені 4 карти для проведення озеленення, також визначено якісний склад порід дерев, що будуть висаджені, встановлюється альтанка.

У місті Дружківка триває озеленення парку «Святогор». Планується висадити понад 500 дерев хвойних порід.

У Бахмуті триває реконструкція бульвару Металургів. Зараз на ділянці від «Дзвони Чорнобиля» до міського Народного дому демонтовані старі плити, робочі приступили до благоустрою даної території. Проект передбачає благоустрій території з зеленими насадженнями, освітленням, лавочками та тротуарною плиткою. Крім того, на даній ділянці планують висадити ще близько двох тисяч троянд, які будуть висаджені за принципом Алеї троянд – квадратами різних кольорів.

У Вугледарі роботи планується розпочати найближчим часом. Зараз ще триває обговорення питань благоустрою та зонування парку.

Організація парків у місті сприяє вирішенню низки екологічних проблем. Багаторядні зелені насадження знижують забрудненість повітря та шум, створюють сприятливі мікрокліматичні та санітарно-гігієнічні умови, і, безперечно, відіграють значну роль у житті не тільки великих мегаполісів, але і невеликих міст.

Торецьк 4 Торецьк 2 Торецьк 1 Бахмут Бахмут 2 Бахмут 3 qmvzOSwDHp8 7eXqnjv9JXA

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації