портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На колегії ДонОДА прийняли обласну програму по забезпеченню житлом дітей-сиріт

Опубліковано 22 лютого 2018 року, 16:51

Під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації був прийнятий проект програми «Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018 – 2020 роки». Згідно неї, протягом трьох років має бути придбано не менше 750 одиниць житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Доповідаючи про реалізацію Програми у 2017 році, начальник служби у справах дітей Донецької облдержадміністрації Наталія Тимофеєва зазначила, що найкращі результати минулого року показали Дружківка, Бахмут, Селидове та місто Курахове Мар’їнського району виділили найбільшу кількість коштів на придбання та ремонт житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Станом на перше січня 2018 року у Донецькій області ще 2718 дітей не мають власного житла. Для подолання цього явища Програмою передбачено виділення 115 млн гривень з обласного та місцевих бюджетів. Понад 85% цих коштів буде спрямовано на придбання житла, решта – на косметичні та капітальні ремонти, оформлення необхідних документів. Загалом у 2018 році діти-сироти мають отримати 235 одиниць житла, у 2019 – 245 та у 2020 – не менше 250 квартир та будинків», - зазначила Наталія Тимофеєва.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зазначив, що тримає стан реалізації програми під постійним особистим контролем.

«Коли я приїжджаю вручати ключі від квартир цим дітям, я це роблю не для особистого піару. Мені важливо знати, що житло знаходиться у гарному стані та забезпечене усім необхідним для того, щоб дитина могла зайти туди і спокійно жити», - наголосив Павло Жебрівський.

Під час обговорення перспектив реалізації Програми на 2018 – 2020 роки очільник області прийняв рішення разом з народними депутатами ініціювати законопроект про преференції для бізнесу, який буде працевлаштовувати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також під час колегії Павло Жебрівський виконав почесну місію – вручив державні нагороди, присвоєні указами Президента України Петра Порошенка. Звання «Заслужений енергетик України» отримав Віктор Дуков, заступник начальника цеху відокремленого підрозділу «Курахівська теплова електрична станція» товариства «ДТЕК СХІДЕНЕРГО».

«Заслужений художник України» - художник-живописець Євген Скорлупін. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджений суддя апеляційного суду Донецької області у відставці Микола Мішин; а медаллю «За працю і звитягу» - Василь Головня, буровий майстер геологорозвідувальної бурової партії Державного регіонального геологічного підприємства «Донецькгеологія». 

Крім того, очільник області вручив звання «Мати-героїня» Світлані Куценко (Краматорськ, мати п’яти дітей), Олені Лиженко (Дружківка, мати 5 дітей), Ользі Мирошниченко (Дружківка, мати семи дітей), Аллі Мороз (Дружківка, мати шести дітей) та Ірині Рибалко (Краматорськ, мати п’яти дітей).

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою