портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Німеччина зацікавлена у розвитку Донеччини й Луганщини і підтримує Україну в нашому прагненні відновити територіальну цілість

Опубліковано 29 вересня 2019 року, 13:18 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина пані Анки Фельдгузен під час зустрічі з головою ДонОДА Павлом Кириленко. 

Під час зустрічі також обговорили поточну ситуацію на лінії розмежування та перспективи розведення сторін. Павло Кириленко зазначив, що Україна прагне миру, але у питанні розведення хоче бути впевненою, що та сторона виконає свою частину зобов'язань, але такої впевненості немає.

«На тимчасово окупованій частині Донеччини живуть громадяни України, і ми як представники влади прагнемо, щоб вони це відчували. Ми розглядаємо можливість спростити порядок перетину КПВВ, прибрати обмеження на перевезення продуктів харчування, незаборонених медикаментів. А от закуповувати вугілля на окупованій території не можемо, оскільки це означатиме підтримку перш за все окупанта – Росії, дії якої призвели до важких наслідків, у тому числі й для вугільної галузі: частину шахт окупанти затопили, і вони не підлягають відновленню», - зазначив очільник області. 

Нагадаємо, протягом кількох років Уряд ФРН спрямував 1,4 млрд євро на підтримку та розвиток підконтрольних Україні частин двох областей.