портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласні заклади позашкільної освіти провели заходи до Дня Гідності та Свободи

Опубліковано 20 листопада 2021 року, 08:47 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Низку заходів патріотичного спрямування провели обласні заклади позашкільної освіти проведено для дітей та учнівської молоді напередодні Дня Гідності та Свободи. 

Йдеться про виховні години,  акції, конкурси, флешмоби, організовано перегляд тематичних відеофільмів. 

Під час заходів їх учасники обговорювали події восьмирічної давнини та висловлювали і записували побажання Україні на майбутнє. 

Учні та вихованці закладів освіти Донецької області протягом  жовтня-листопада 2021 року надсилали свої роботи для участі у відкритому обласному конкурсі есе «Свобода, що веде народ». На основі різноманітних джерел інформації (наукової літератури, опублікованих джерел, матеріалів усноісторичних досліджень) учні відтворювали причини та перебіг подій доби Революції Гідності, наводили приклади боротьби її учасників за незалежну Українську державу, виявили високий рівень розуміння значення суспільних перетворень, що розпочалися в Україні після 2014 року. Найактивнішими учасниками конкурсу стали представники Костянтинівської, Волноваської, Маріупольської Дружківської Лиманської, Мангушської, Торецької територіальних громад.

До обласного онлайнового марафону-декламації «Поезія гідності» долучилось 40 вихованців закладів позашкільної освіти області зі Слов’янська, Маріуполя, Дружківки, Старомлинівки, Лимана, Покровська, Добропілля, Олександрівської селищної ради, Волноваського району. Діти розміщували відео з декламуванням тематичних віршів на сайтах закладів освіти та на сторінці «Позашкілля Донеччини» у соціальній мережі Facebook під хештегом #Поезіягідності.

Учнівська молодь активно долучилася до флешмобу «Ми гідні бути вільними!». Діти створювали відео, в яких ділилися власними думками про гідність та свободу, вели роздуми про події Революції Гідності, майбутнє України.

Усі матеріали розміщені на офіційних сайтах закладів та на відповідних сторінках у соціальних мережах Instagram і Facebook.