портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Під головуванням заступника голови Донецької ОДА відбулась нарада з актуальних питань у соціальній сфері

Опубліковано 19 листопада 2021 року, 19:45 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Нарада з актуальних питань у соціальній сфері відбулась під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної. 

У нараді взяли участь радник патронатної служби голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук,  керівники структурних підрозділів облдержадміністрації: директор департаменту освіти і науки Тетяна Сідашева, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Лілія Золкіна, начальник служби у справах дітей Наталія Тимофєєва, директор Департаменту соціального захисту населення Олена Токарєва, заступник начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби  в Донецькій області Андрій Логвінов. 

Для 34 територіальних громад області нарада проводилася в онлайновому режимі; 12 територіальних громад Краматорського району взяли участь у заході офлайн.

Під час наради із заступниками голів територіальних громад та керівників органів управління освітою рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій розглянуто коло питань соціальної сфери, які охоплюють галузь освіти, а саме: впровадження та погодження чотиритижневого сезонного меню в закладах загальної середньої освіти, використання коштів субвенції за програмами «Нова українська школа» та «Спроможна школа для кращих результатів». Обговорені питання, які стосуються дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Розглянуто основні напрямки із реалізації молодіжної і сімейної політики. Проаналізовано стан  вакцинації працівників у закладах соціальної сфери.

Юлія Костюніна наголосила на необхідності першочергового розв'язання проблем розвитку соціальної сфери в умовах адміністративно-фінансової децентралізації та удосконалення її функціонування на рівні територіальних громад. 

За результатами проведеної наради ухвалено резолюцію про необхідність прискорити розв'язання питань у соціальній сфері через прийняття ефективних управлінських рішень та організації їх виконання.