портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 04 серпня 2024 року, 09:54 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Ярослава Шажко 

м. Сіверськ

 номінація «Серце, віддане Донеччині»

Шажко Ярослава Сергіївна народилася в м. Сіверськ Бахмутського району. Навчалася в Донбаському державному педагогічному університеті, де здобула спеціальність «Викладач спеціальної педагогіки та психології, логопед, учитель-дефектолог спеціальної загальноосвітньої школи для осіб з інтелектуальними порушеннями та шкіл з інклюзивною формою навчання».

Життєве кредо Ярослави «Вимогливість до учнів у поєднанні з повагою до їхньої особистості». У своїй роботі вона дотримується думки, що вміння знаходити обдарованих та здібних дітей талант, а вміння їх вирощувати – мистецтво, але найголовнішим є любов до дитини.

З 2019 року Ярослава працює фахівцем консультантом, вчителем-дефектологом у комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області». Зараз Ярослава мешкає у м. Кропивницький і працює дистанційно. Проводить корекційно-розвиткові заняття з дітьми (розвиток пізнавальної сфери, розвиток сприймання, мислення, уваги, уяви, пам’яті, формування мовленнєвої компетентності дитини тощо).

Окрім роботи велику увагу приділяє самоосвіті. Завдяки їй дівчина рухається вперед із часом. Ярослава бере участь у вебінарах, семінарах, практикумах. Також у вільний час практикує роботу з дітьми від 0 до 4-х років офлайн.

Ярослава є членкинею Молодіжної ради м Сіварськ. Пройшла навчання за програмою «Молодіжний працівник». Працюючи у молодіжній раді, приділяє багато уваги потребам молоді громади, проводить заходи, спрямовані на згуртованість молодих людей, а також інформаційні хвилинки приурочені до свят, та залучає до участі молодь.

Ярослава завжди доводить розпочате до кінця та прагне самовдосконалюватися. Допомагає своїм учням досягти успіху в навчанні та розвитку своїх талантів.