портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Любов Васильєва (номінація "Волонтерка року")

Опубліковано 18 вересня 2023 року, 14:24 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь -  Любов Васильєва (номінація "Волонтерка року").

Любов Васильєва народилася і мешкала в Донецьку. Після початку російської агресії у 2014 році без роздумів переїхала на підконтрольну територію. Оселившись в селі Костянтинівка Покровського району, обійняла посаду педагога-організатора та керівника гуртків національно-патріотичного спрямування Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.  

Повномасштабне вторгнення 2022 року знову докорінно змінило життя і примусило вдруге покидати дім. Рятуючи неповнолітніх дітей, Любов Анатоліївна  потрапила за кордон. Але туга за рідним домом змусила повернутись у свою країну. Оселившись у Києві, вона  продовжувала працювати дистанційно у Костянтинівському ЗЗСО  та паралельно шукала способи допомагати тим, хто цього потребує в такий складний для країни час. Спершу допомагала плести маскувальні сітки та костюми-кікімори. Коли ж вдалося вивезти з фронтового села свою швейну машину, почала шити екоторбини з метою продажу і збору грошей для волонтерської допомоги.

Завдяки силі соціальних мереж, Любов Анатоліївна дізналась про волонтерську ініціативу «Швейна рота».  Починаючи з 28 лютого 2022 року, «Швейна рота» шиє кожного дня для захисників.  Коли в Україні розпочалась війна, активістками з Дніпра був  організований волонтерський швейний цех. Принесли все, що було вдома: свої швейні машинки, оверлоки, тканину, нитки. Безплатно відшили тисячі балаклав, комплектів термобілизни, спідньої чоловічої білизни та інших потрібних речей для наших захисників (адаптивні футболки, чохли на поранені кінцівки, м’які ноші, подушки-кісточки, літні військові панами, баффи, кавери на шоломи тощо). 

«Швейна рота» має підрозділи по всій країні. Понад 500 майстринь працюють вдома або у своїх майстернях, школах. Також є підрозділи в Норвегії, Канаді, Німеччині, Англії. Є багато майстринь, які зараз проживають в Польщі, Румунії, Франції, Нідерландах, Естонії, Іспанії, Італії, Швейцарії.

Любов Васильєва приєдналась до цієї волонтерської ініціативи та власноруч виготовила більш як 200 одиниць білизни для військових, в тому числі й адаптивної білизни - на текстильних застібках, адаптованої для потреб поранених бійців. Таке волонтерство та допомога постраждалим – благородна справа, яка потребує не лише навичок та умінь, а й великої любові до своєї країни.  Вміння шити й створювати спеціальну білизну для поранених - дуже цінна навичка, а внесок в їх відновлення та одужання є неоціненним.  Білизна, виготовлена з турботою і любов'ю,  допомагає воїнам відчувати себе комфортніше під час і після лікування. Це може зіграти важливу роль в їх здоров'ї й психологічному добробуті.  

Крім того, пошиття екоторбин з вишивкою  стало відмінною ідеєю! Це не тільки корисно для навколишнього середовища, а й може стати унікальним подарунком! А половину суми, отриманої від продажу торбин,  Любов Анатоліївна  передає волонтерам «Швейної роти»  для  закупівлі тканини та необхідних матеріалів.  Такі дії  є важливим стимулом для інших людей та волонтерів,  підштовхують до допомоги нужденним, заслуговують на глибоку повагу за самовіддане служіння нашій Україні та ближнім.

Матеріал надано управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою