портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Наталя Коновалова (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 18 вересня 2023 року, 14:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь -  Наталя Коновалова (номінація "Вчителька року").

Наталя Коновалова - учитель фізичної культури Маріупольської загальноосвітньої школи  І-III ступенів № 67. Має вищу кваліфікаційну категорію та педагогічне звання «учитель-методист» і 29 років педагогічного стажу.

Наталя  вибрала професію вчителя фізкультури,  коли ще сама вчилася в школі. У неї спортивна сім'я. Батьки - майстри спорту зі спортивної гімнастики, працювали на той час тренерами в спортивній школі. Наталя багато часу проводила з ними в спортивному залі й зрозуміла, що це її покликання.  

Робота вчителя творча і відкриває багато можливостей надихати інших. Наталя любить дітей, їй подобається бути з ними, спостерігати як вони розвиваються, ростуть, стають вправнішими, тямучими та впевненими в житті. 

Наталя  багато разів ставала чемпіонкою Маріуполя і Донецької області з настільного тенісу. Неодноразово  відстоювала честь міста та області на різних змаганнях.  Вона  почала передавати свій досвід спортсменам-початківцям. З 2015 року працювала  ще і тренером секції настільного тенісу, яка входила  до КДЮСШ «Меотида». 

Головна  задача  тренера – не тільки навчити вихованців грі в теніс, а й в психологічній підготовці до змагань. Адже це не менш важливо. Навіть дорослим спортсменам нелегко дається вміння зосередитись в потрібний час, проявити волю до перемоги, зробити не свій максимум, а навіть більше. Що ж казати про діток, для яких все це вперше в житті! 

Наталя зі своїми вихованцями проводила майстер-класи в школах-інтернатах для дітей-сиріт, для дітей з вадами слуху, активно залучалась   до всеукраїнських освітніх проєктів, які реалізує НОК України «Олімпійський день» та ДОВ Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України: обласні  конкурси «Спорт - моє покликання», конкурс "Я починаю своє спортивне життя". Маріупольська школа настільного тенісу долучилася до естафети  Олімпійського дня 2020 в Україні та отримала подарунки.

Наталя  дуже багато ділилася своїми напрацюваннями з колегами. Проводила заняття з учителями, організувавши "Школу настільного тенісу". Не раз проводила відкриті уроки та майстер-класи з настільного тенісу не лише в Маріуполі, але й по Донецькій області на обласних курсах підвищення кваліфікації. 

Її учні брали участь у різних змаганнях районного і міського рівнів. За останні 5 років її учні ставали переможцями та призерами районних і міських змагань з настільного тенісу і бадмінтону, шахів і футболу, легкої атлетики й баскетболу. Її учні ставали лауреатами військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), призерами міських змагань "Старти надій", "Олімпійське лелеченя".

Багато років тому Наталя  поставила перед собою задачу урізноманітнити заняття, щоб кожен учень знайшов для себе активність, завдяки якій в нього прокинеться інтерес до спорту. На її уроках діти не тільки грають в м’яч та готуються до здачі нормативів. Практично кожного разу їх чекає щось цікаве. Уроки вчительки спрямовані на визнання індивідуальності учня й на співпрацю, що відповідає вимогам особистісно-орієнтованого навчання і виховання, створення «ситуації успіху».

Наталя є  лауреатом обласного етапу конкурсу "На кращий інноваційний урок і урок з елементами футболу" (2014); переможцем обласного етапу конкурсу "На кращий інноваційний урок і урок з елементами футболу" (2015), лауреатом конкурсу «Маріуполець року 2015» в номінації фізична культура. Була членом журі міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» в номінації «Фізична культура». У 2018, 2019 рр. Наталя брала  участь у конкурсі «Кращий учитель Приазов’я». У 2020 році брала  участь у конкурсі на здобуття міжнародної премії Global Teacher Prize та увійшла в ТОП-51 кращих учителів конкурсу.

Коли почалася війна, Наталя разом з родиною провела місяць в окупованому Маріуполі. Виїхати до України їм допомогли батьки учнів. З України родина поїхала до Хорватії й вже понад рік проживає в місті Осіек. Там є клуб настільного тенісу, який запросив Наталю, і де вона з сином змогла продовжити тренуватися. 

За цей рік  жінка взяла  участь у двох чемпіонатах Європи серед ветеранів в Італії (2022) та Норвегії (2023). У Норвегії потрапила у вісімку найкращих тенісисток-ветеранів у Європі. Була на чемпіонаті світу в Омані у січні 2023 року. На турнірах у Туреччині, Швеції, Словенії, Хорватії й посіла перші та призові місця, тим самим прославляючи свою рідну Донеччину та Україну.

Наталя  продовжує спілкуватися з багатьма учнями, намагається надихати їх до занять спортом та просто жити.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою