портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Облдержадміністрація приєдналася до просвітницької кампанії «Місяць кібербезпеки»

Опубліковано 27 жовтня 2023 року, 17:17

Традиційно у жовтні в США, країнах ЄС та багатьох інших країнах по всьому світу проводяться різноманітні заходи, покликані привернути увагу суспільства до питань кіберзахисту; влаштовуються просвітницькі кампанії щодо необхідності дотримуватися правил кібергігєни та інші. 

Уряд України вже кілька років поспіль підтримує цю ініціативу, бо з початком російської агресії проти нашої держави, почалася друга, менш помітна битва – це війна у кіберпросторі. 

27 жовтня 2023 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Максима Сандиги відбулася онлайн-нарада присвячена просвітницькій кампанії «Місяць кібербезпеки». 

Під час заходу до уваги представників апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів і сільських, селищних, міських рад доведено інформацію про необхідність дотримуватися правил кібергігєни та кіберзахисту.

З метою формування культури поводження у цифровому просторі рекомендовано ознайомитися з наступними просвітницькими матеріалами.

Освітній серіал «Кіберняні», що знаходиться за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny 

Освітній серіал «Основи кібергігієни», що знаходиться за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene 

Освітній серіал «Обережно! Шахраї», що знаходиться за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyber-fraudsters 

Гайд «Навіщо вам кібергігієна?», що знаходиться за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/guides/naviso-vam-kibergigiena 

Гайд «Кібергігієна під час війни», що знаходиться за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/guides/kibergigiena-pid-cas-vijni 

Рекомендації Кіберполіції, що знаходиться за посиланням: https://cyberpolice.gov.ua/articles/ 

Сайт кібермісяця 2022, що знаходиться за посиланням: https://cybermonth.cip.gov.ua/Освітній 

Канал Держспецзв’язку з короткими відео до кібермісяця 2023 за посиланням:  https://www.youtube.com/@user-qq7ko8eu2u/featured 

Учасники наради також обговорювали інші питання комунікації та взаємодії державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, у тому числі особливості зазначення адрес електронних пошт на бланках державних установ.


Управління з питань інформатизації та цифровізації облдержадміністрації

.