портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Оголошено евакуацію родин з дітьми з 7 населених пунктів Донеччини

Опубліковано 06 червня 2024 року, 16:03

Сьогодні за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Бойка та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації відбулось засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. 

Очолив засідання заступник голови Координаційного штабу, заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олексій Бруслик.

Під час заходу на порядку денному стояло питання погодження рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області, які віднесені до територій активного проведення бойових дій, до більш безпечних регіонів. 

За словами заступника очільника області, евакуація проводиться протягом 60 діб з дати погодження цього рішення з органами військового командування на відповідній території та Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

У підсумку було погоджено рішення регіональної комісії ТЕБ і НС про евакуацію дітей з їх батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з територій міста Лиман, сіл Липове, Нове, Карпівка, Ставки Лиманської міської територіальної громади Краматорського району, села Прогрес Гродівської селищної територіальної громади Покровського району Донецької області,а також селище Зоря Іллінівської громади Краматорського району.