портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць закликав до міжконфесійної злагоди

Опубліковано 18 жовтня 2018 року, 15:05 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулась робоча зустріч голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця з представниками правоохоронних органів, представниками командування ООС та релігійних організацій щодо налагодження міжконфесійної злагоди та недопущення захоплення культових споруд.

Під час зустрічі обговорили заходи щодо протидії спробам дестабілізації ситуації в країні на релігійному ґрунті, а також домовились про проведення спільних зустрічей та молитовних сніданків для того, щоб разом знаходити спільні рішення на виклики, які висуває час.

«11 жовтня у Стамбулі Синод Вселенського патріарху прийняв рішення продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві, і я дуже задоволений цією подією. Кожна держава має свою помісну церкву. Як наголосив Президент України Петро Порошенко, всі віруючі мали і матимуть право вільно обирати собі як конкретний храм, так і церковну юрисдикцію», – зазначив голова Донецької ОДА.

Олександр Куць закликав правоохоронців забезпечити порядок та запобігти провокаціям. «Зберігайте тверезим розум, не піддавайтесь провокаціям та пам′ятайте  – конфлікти потрібні ворогам України», – наголосив він.

«Просто робити Божу справу. Мирно. Без політичних акцій, образ та провокацій. Люди самі оберуть, до якої церкви їм ходити», – звернувся очільник області до представників релігійних організацій.

Також в ході зустрічі домовились про проведення спільних зустрічей та молитовних сніданків для того, щоб разом знаходити спільні рішення на виклики, які висуває час.

Нагадаємо, На території Донецької області станом на 01 жовтня 2018 року з правом юридичної особи діє 1851 релігійні організації, а саме: 1780 релігійних громад, 22 релігійних центра і управлінь, 10 монастирів, 1 лавра, 26 місій, 1 братство, 11 духовних навчальних закладів тощо. 94,5% всіх релігійних організацій області складають християнські конфесії.

Інші новини за темою