портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць привітав Бахмут зі святом

Опубліковано 23 серпня 2018 року, 13:50

У Бахмуті відбувся урочистий захід з нагоди Дня Державного Прапора України за участю голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця. Також у заході взяли участь представники міської влади, громадськості, військовослужбовці та мешканці міста.

Голова ДонОДА привітав присутніх зі святом, зазначаючи, синьо-жовті кольори національного стягу є символом гідності й свободи для кожного українця. «Під цим прапором понад сто років тому була відроджена українська державність. За століття, що минуло відтоді, наш народ пройшов крізь безліч випробувань: війни, голод, фактична втрата державності… Але попри це у 1991 році ми з вами здобули свою незалежність», - підкреслив Олександр Куць.

У своїй промові він також звернувся і до українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях. «У цей святковий день я хотів би звернутися до тих, хто живе на тимчасово окупованій території і лише мріє про те, щоб вільно розгорнути синьо-жовтий прапор. Ми не забули про вас і докладаємо максимум зусиль, щоб відновити мир і цілісність України. Ми повернемося і відбудуємо усе, знищене війною; налагодимо нормальне життя - без комендантських годин, принижень і беззаконня. Зі святом вас! Хай синьо-жовті кольори нашого прапору єднають нас і надихають на спільну працю, поступ і розбудову», - наголосив голова облдержадміністрації.

З нагоди свята очільник області вручив відзнаки Президента України "За гуманітарну участь в Антитерористичній операції" Вірі Бєлоноговій, голові Світлодарської міської ГО "Діти війни та трудового фронту"; волонтерам із Бахмуту Валентині Боуднік-Конєвій, Андрію Вєтлугіну, Ігорю Печерському, Роману та Інні Марковій; волонтеру з Часів Яру Євгену Ткачову; Ірині Шевєлєвій з Лиману та Андрію Шостаку з Соледару.

Окрім цього, сьогодні під час урочистостей шість однокімнатних квартир отримали діти-сироти - Олена Сєдих, Анатолій Мустафа, Наталя Колодич, Олена Кириченко, Анастасія Чепурко та Ольга Шевченко. Загалом у цьому році на Донеччині у власне житло заселиться щонайменше 235 дітей-сиріт. На це з обласного та місцевого бюджетів виділено 39,4 млн грн, ще 45,4 мільйони гривень виділила держава.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації


Інші новини за темою