портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць зустрівся з делегацією Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні

Опубліковано 21 серпня 2018 року, 16:29

Сьогодні у Краматорську відбулася робоча зустріч представників Донецької облдержадміністрації на чолі з Олександром Куцьом з делегацією Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні. Сторони обговорили умови перетину контрольно-пропускних пунктів, проблеми переселенців, жителів прифронтових та окупованих територій.

За словами координатора з гуманітарних питань і постійного представника Програми Розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані, міжнародні організації планують нові програми та проекти у сфері розвитку - як у цьому році, так і у 2019-му. Невдовзі розпочнеться новий цикл гуманітарного програмування. Також Оснат Лубрані відзначила позитивні дії української сторони із вдосконалення умов на контрольно-пропускних пунктах.

«Прошу більше звертати уваги на порушення прав і свобод людей на тимчасово окупованій території. У цих питаннях зараз можемо розраховувати лише на міжнародні організації - українська влада поки що не може впливати на ці процеси. Дії окупантів можуть також призвести до реальних катастроф - гуманітарної та екологічної. Ми усі маємо розуміти: лише Україна може забезпечити гідні умови життя для людей, які проживають на тимчасово окупованій території. Тож усі зусилля маємо підпорядковувати саме цій меті - поверненню окупованих територій під контроль української влади. Крім цього забезпечення житлом тимчасово переміщених осіб - це найпріорітетніша програма, яку маємо запустити, щоб люди жили у гідних умовах. У цьому питані розраховуємо у тому числі й на підтримку міжнародних організацій», - наголосив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

За словами Олександра Куця, наразі ведуться роботи з облаштування КПВВ «Мар’їнка» - там вже встановлені санітарні модулі та розпочатий монтаж двох залів очікування з опаленням та кондиціонерами. Подібне облаштування планується провести на всіх чотирьох КПВВ, які діють на території Донецької області.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації


Інші новини за темою