портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Освітяни Донеччини провели заходи з вшанування пам'яті дітей, вбитих росіянами

Опубліковано 05 червня 2023 року, 11:44 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

4 червня 2023 року з нагоди Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в освітніх локаціях територіальних громад відбулись тематичні заходи: меморіальні акції, години пам’яті, майстер-класи. Хвилиною мовчання учасники вшанували пам’ять дітей – безневинних жертв російської агресії проти України.

На базі гуманітарних центрів підтримки бахмутян «З Бахмутом у серці» (м. Дніпро), «Я повернуся_ БАХМУТ» (м. Київ), «З Бахмутом у серці» (м. Полтава) організовано години пам’яті, під час яких діти разом з педагогами виготовили  та розвісили  на деревах парку паперових білих голубів – як символ душ загиблих. Також маленькі бахмутяни в малюнках на асфальті висловили побажання скорішої Перемоги та повернення до рідного міста. 

В Освітньому хабі «Донеччина» відбулась церемонія пам’яті «Янголи небес». Учасниками заходу стали педагоги, учні, батьки Лиманської, Великоновосілківської та Соледарської територіальних громад Донецької області, які тимчасово перебувають у м. Києві. Захід почався з інформаційної хвилинки, де присутнім був представлений відеоролик, знятий вихованцями Комунального позашкільного навчального закладу «Донецька обласна Мала академія наук учнівської молоді». У ході інтерактивної вправи «Мир очима дітей і дорослих» учасники заходу мали змогу висловити свої асоціації зі словом «мир».

У межах заходів, організованих КЗ «Донецький палац молоді «Юність», проведено марафон «Янголятко пам’яті». Участь у ньому  взяли понад 300 юних донеччан, які тимчасово мешкають у містах Дніпро, Золотоноша, Кам’янське, Краматорськ, Кропивницький та с. Василівка Полтавської області. Діти власноруч виготовляли янголів й голубів, які символізують душі українських дітей, які загинули від рук російських окупантів. Свої роботи учасники заходу розвісили на гілках дерев як символ пам’яті про загиблих дітей, які вже ніколи не будуть відвідувати дитячий садочок або школу, бо війна забрала їх життя. 

Педагоги Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва провели з дітьми-переселенцями у м. Дніпро й дітьми, які залишилися на території Слов’янської громади, майстер-клас, під час якого на згадку про втрачені безцінні маленькі життя діти виготовили янголяток. Також проведено онлайн-акцію «Небесні янголятка», де взяли участь близько 70 осіб – діти з Дружківської, Іллінівської, Костянтинівської, Слов’янської та Святогірської громад: https://www.youtube.com/watch?v=zL4vhdOU8Js


Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості проведено онлайн акції-вшанування «Я маю право на життя!» та «НІ загибелі дітей!», до яких долучилися понад 800 вихованців та педагогів закладів позашкільної освіти Донеччини. Небайдужі вихованці привертали увагу громадськості закликом «Я маю право на життя!» через малюнки та світлини, дорослі ж – розміщували флаєри «НІ загибелі дітей!» на власних сторінках та на сторінці «Позашкілля Донеччини» у соціальній мережі «Фейсбук». Переглянути роботи можна на сторінці «Позашкілля Донеччини» у соціальній мережі «Фейсбуk» за хештегом: #Правонажиття2023 #Дітискарбнації2023 #ПозашкілляДонеччини

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації