портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пам'ять жертв Голодомору вшановують у Донецькій області

Опубліковано 27 листопада 2020 року, 18:25

Пам'ять жертв Голодомору 1932—1933 років вшанували у Лимані 27 листопада. 

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів. Цього року через карантин вихідного дня меморіальні заходи довелося перенести на п’ятницю.

Три голодомори, які радянська влада організувала на нашій території у 1921–23, 1932–33 та 1946–47 роках, забрали життя мільйонів українців і не дали народитися десяткам мільйонів інших.  

Лиман – одне з міст Донеччини, яке має меморіал жертвам голодоморів. Саме до цього меморіалу сьогодні поклали символічні букети з колосків пшениці та кетягів калини. Також у місцевому краєзнавчому музеї відкрили експозицію, присвячену голодоморам на Лиманщині.

У заходах взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников, заступник командувача ООС полковник Євген Коваленко, голова Лиманської ОТГ Олександр Журавльов.

Нагадаємо, що завтра Донецька область разом зі всією Україною долучиться до акції «Запали свічку пам'яті».  У пам'ять про мільйони загиблих від голодної смерті українці запалюють свічки на своїх на підвіконнях.