портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пенсіонерам, що знаходяться у тимчасовій окупації, виплати нараховуються в повному обсязі

Опубліковано 06 липня 2022 року, 14:58 , ГУ ПФУ в Донецькій області

Усім пенсіонерам, які нині знаходиться в тимчасовій окупації, виплати нараховуються в повному обсязі. Про це на онлайн брифінгу повідомила начальниця Головного управління Пенсійного фонду України у Донецькій області Наталія Рад. 

- Станом на 24 лютого поточного року у нас близько 250 тисяч внутрішньо переміщених пенсіонерів мали право на отримання пенсійних виплат. Усі ці права залишаються і з 24 лютого ми продовжуємо нараховувати і виплачувати виплати і цій категорії, і усім пенсіонерам, які мали право на отримання пенсій. Якщо території підпали під тимчасову окупацію, як, наприклад, Волноваха чи Маріуполь, то таким пенсіонерам пенсія нараховується і виплачується в повному обсязі, Тобто, якщо людина отримувала пенсійну виплату через банківську картку, то кошти зараховуються на неї і людина за першої можливості може отримати ці кошти там, де працює український банкомат,  тобто на підконотрольній території. 

Щодо пенсіонерів, які отримують кошти через підприємства поштового звязку, то за словами начальниці управління, Пенсійний фонд також перераховує ці кошти, і якщо людина через якісь обставини не змогла отримати пенсії, то вони накопичуються і за першої можливості, потрапивши на підконтрольну територію, вона зможе одержати кошти за весь період.

Інші новини за темою