портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перераховано 136,7 млн: як здійснюється у липні виплата державної допомоги на Донеччині

Опубліковано 06 липня 2022 року, 16:42 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Про своєчасне нарахування органами соціального захисту населення області державної допомоги за липень повідомляє  Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.  5 липня на рахунки органів соціального захисту населення для здійснення виплат перераховано 136,7 млн грн.

Кількість отримувачів державної допомоги для здійснення виплати складає 51 тисяч осіб / сімей.  Органами соціального захисту населення області виплату державної допомоги буде здійснено у найближчій час на рахунки одержувачів, відкриті в установах уповноважених банків, або через відділення АТ «Укрпошта» за місцем проживання.

У Департаменті також зазначають, що у зв’язку із бойовими діями та неможливістю здійснити нарахування і виплату в містах Маріуполь, Вугледар, Лиман, Слов’янськ, Волноваському та Маріупольському районах застосовується спеціальний механізм виплати субсидій, пільг та грошових допомог відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».

Так, на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, нарахування та виплату грошових допомог, пільг та житлових субсидій здійснює акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» шляхом перерахування коштів на банківський рахунок (за стандартом IBAN) в банку, в якому відкрито рахунок одержувача, або здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER» та акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк».

За інформацією Мінсоцполітики, для проведення виплат одержувачам в цих районах до АТ «Ощадбанк» перераховано кошти за березень, квітень, травень поточного року.

Кошти зараховуються на банківські рахунки отримувачів – у разі, коли виплата допомоги здійснювалася через банківські установи. У разі отримання допомоги через поштові відділення - одержувачі можуть отримати кошти у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк», як грошовий переказ. Їм рекомендовано звертатися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказу, а починаючи з виплат за травень 2022 р. - протягом 30 календарних днів.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації

Інші новини за темою