портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Полтавщина зустріла донеччан в оновленому шелтері

Опубліковано 06 серпня 2024 року, 08:09

5 серпня в м.Решетилівка, Полтавської області зустріли перших переселенців з Донеччини.

У межах співпраці з УВКБ ООН в гуртожитку Державного навчального закладу «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені I.Г. Боровенського» проведені комплексні роботи з облаштування приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко евакуював три родини з Новогродівської громади до Решетилівки та особисто оглянув умови перебування в шелтері для вимушено переміщених донеччан.

Найменшій переселенці, яка сьогодні приїхала до свого тимчасового нового дому - 5 місяців. Дівчинку звати Кіра. Вона разом зі своєю мамою, старшим братом та сестрою змушені евакуюватися через постійні обстріли рідного міста.

У гуртожитку Решетилівського професійного аграрного ліцею в перші дні повномасштабного вторгнення розмістилися 170 осіб з різних регіонів України. Потім заклад обрали для проєкту УВКБ ООН. Тепер, після капітального ремонту, гуртожиток зустрічає родини з Донеччини. Шелтер оснащений усім необхідним для комфортного проживання. Поряд з гуртожитком ліс та цілий спортивний комплекс просто неба.

Щира дяка Полтавській обласній військовій адміністрації та Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців за підтримку населення Донецького регіону, яке постраждалого від збройної агресії росії.