портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники незаконних збройних формувань пропускають через дорожній коридор «Донецьк-Маріуполь» повільно та вибірково - ДПСУ

Опубліковано 17 липня 2020 року, 12:55

Через КПВВ «Новотроїцьке» до 12:00 17 липня до тимчасово окупованої території України (ТОТУ) прослідувало 127 осіб і 4 транспортних засоби, з тимчасово окупованої території - 24 особи та 4 транспортних засоби.

Подорожуючі зазначають, що представники незаконних збройних формувань пропускають повільно і невеликими партіями осіб, які прямують з тимчасово окупованої території України. Такі обмеження та вибірковість пропуску, в тому числі по дням тижня, підтверджується також інформацією тристоронньої контактної групи.

Нагадуємо, КПВВ «Новотроїцьке» функціонує у штатному режимі щоденно з 07:00 до 20:00.

Проте, зважаючи на дії незаконних збройних формувань, прикордонники інформують охочих вибути на ТОТУ про ризик непропуску. Мають місце непоодинокі випадки, коли подорожуючі в очікуванні на пропуск залишаються у «сірій зоні» перед блокпостом незаконних збройних формувань на ніч, що несе додаткові ризики життю та здоров’ю громадян.

Нагадаємо, КПВВ «Новотроїцьке» відновив свою роботу з 22 червня. Натомість пропуск людей з тимчасово окупованої території здійснювався до 28 червня - окупаційні адміністрації тимчасово окупованих окремих районів Донецької області перекрили в'їзд та виїзд через контрольовані ними пропускні пункти, нехтуючи гуманітарними потребами людей. В окремі дні представники незаконних збройних формувань пропускають людей через  КПП «Оленівка» на дорожньому коридорі «Донецьк-Маріуполь».   

За матеріалами Державної прикордонної служби України