портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Привітання в.о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігоря Мороза з Днем української писемності та мови

Опубліковано 27 жовтня 2023 року, 13:04

Майже тисячу років тому Нестор-літописець упорядкував «Повість минулих літ» - один із найдавніших документів, де записана наша історія і зафіксовані унікальні риси нашої мови. Тож немає нічого дивного, що саме у день пам’яті Нестора ми святкуємо День української писемності і мови.

Цього року вперше це свято відзначаємо за новоюліанським календарем - 27 жовтня. І це ще один важливий крок: українських святих вшановуємо разом з цивілізованим світом, а не з російською православною церквою.

Більша частина писемної історії українського народу минула в постійній боротьбі з російським агресором, який змінював назви, але завжди прагнув одного: знищити Україну та українців.

Але незважаючи на всі потуги ворога, наша мова вистояла. Це можна вважати дивом, а можна — результатом тяжкої праці незліченних поколінь українців, які вірили у свій народ, коли ніхто у світі в нього не вірив. Хай там як, а ми зберегли свою мову та продовжуємо боротися за неї й сьогодні.

Говорімо українською! Пишімо українською! Від нас залежить, щоб тисячолітня історія не обірвалася.

Зі святом!

В.о. голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз