портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено інформаційну сесію для молоді нашого регіону на тему «Протидія сексуальному насильству та порушенню особистих кордонів»

Опубліковано 13 червня 2023 року, 08:47 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

12 червня 2023 року громадською організацією «СМАРТА» проведено інформаційну сесію для молоді нашого регіону на тему «Протидія сексуальному насильству та порушенню особистих кордонів».

Про особисту безпеку і захист здоров’я з учасницями заходу говорили – Олена Панченко, координаторка проєкту Українського Жіночого Фонду, Лілія Кісліцина, президентка ГО SMARTA, гендерна радниця Краматорського міського голови, Валентина Глущенко, директорка Клінічної лікарні м. Слов’янськ, Лілія Золкіна, начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, Наталя Бокова, начальниця відділення зв'язків з громадськістю патрульної поліції Краматорська і Слов’янська, Ольга Ларіна, тренерка із самозахисту та асертивності для жінок і дівчат за методикою Wen-Do, Любов Хріпкова, ГО «Наша допомога».

Під час зустрічі висвітлено проблемні питання надання медичної допомоги жінкам регіону. Також говорили про різні види насильства та правильне реагування на них, про необхідність звертатися саме до фахівців, про те, де саме можна отримати фахову допомогу.

Захід проведено напередодні відкриття у клінічній лікарні м. Слов’янськ нового гінекологічного кабінету безбар’єрного доступу. Жінки Донеччини, зокрема постраждалі від сексуального насильства та сексуального насильства пов’язаного з конфліктом зможуть отримувати тут медичну допомогу БЕЗПЕЧНО, КОНФІДЕНЦІЙНО, БЕЗКОШТОВНО ТА ЦІЛОДОБОВО.  

У кабінеті впроваджено інклюзивний підхід – він доступний для жінок будь-якого віку та для пацієнток з інвалідністю. Кабінет у Слов’янську обладнав Український Жіночий Фонд, а інформування про його роботу здійснює  громадська організація СМАРТА за сприяння Українського Жіночого Фонду у межах заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Європейського Союзу (ECHO).

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації