портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У середині червня у Слов’янську запрацює сучасний гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

Опубліковано 08 червня 2023 року, 10:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Важлива інформація! У середині червня у Слов’янську запрацює сучасний ГІНЕКОЛОГІЧНИЙ КАБІНЕТ БЕЗБАР’ЄРНОГО ДОСТУПУ, який дбатиме про репродуктивне здоров’я КОЖНОЇ ЖІНКИ, яка сюди звертатиметься, повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Особливість кабінету безбар’єрного доступу в тому, що тут зможуть отримати фахову допомогу жінки, які постраждали від сексуального насильства.  БЕЗПЕЧНО, КОНФІДЕНЦІЙНО, БЕЗКОШТОВНО ТА ЦІЛОДОБОВО! Для цього кабінет має необхідне обладнання і лікарські засоби, а медичний персонал підготований для надання допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства, в тому числі насильства під час війни.  

Днями представник ГО Смарта Денис Бігунов зустрівся з Валентиною Глущенко, директоркою Клінічної лікарні Слов’янська, та старшою акушеркою Оленою Закравець. Разом вони провели моніторинг приміщення. Переконалися, що кабінет має зручне розташування, достатню площу і освітлення, доступний для жінок з інвалідністю, зокрема у візках.  

Цей кабінет є частиною великої програми допомоги жінкам України, постраждалим під час війни, який впроваджується в багатьох областях України. 

Кабінет у Слов’янську обладнав Український Жіночий Фонд, а інформування про його роботу здійснює  громадська організація СМАРТА за сприяння Українського Жіночого Фонду у межах заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Європейського Союзу (ECHO).

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою