портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

П'єсу «Маріупольська драма» Донецького академічного обласного драматичного театру показали в Сваляві

Опубліковано 12 жовтня 2024 року, 15:19 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

11 жовтня в межах Всеукраїнської програми підтримки захисників та захисниць «Дякую тобі», ініційованої Міністерством культури та стратегічних комунікацій України, на сцені Будинку культури в місті Свалява Закарпатської області вистава «Маріупольська драма» Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) набула особливого значення. Захід відвідали близько 30 військовослужбовців, які проходять реабілітацію у лікувально-санаторних центрах району.

П'єса розповідає про реальну страшну історію російського терористичного акту 16 березня 2022 року в м. Маріуполі очима та голосами тих, хто її пережив та будуть свідчити у міжнародних судах.

Актори театру, пройшовши через пекло, своїми ролями передали переживання, пошуки внутрішньої рівноваги, що допомогли вистояти їм у цій страшній трагедії та вижити. Для багатьох воїнів театр -  місце, де вони можуть відчути емоційну підтримку, переосмислити події, знайти сили для життя. Вистава допомогла побачити інші аспекти людського буття, боротися попри труднощі та знайти шляхи для свого оновлення.

Після вистави учасники заходу ще довго не розходилися, насолоджуючись теплою атмосферою невимушеного спілкування. Ця зустріч стала початком нових дружніх відносин та доказом того, що мистецтво здатне лікувати тіло і душу та об'єднувати людей навіть у найскладніші часи. 

Сьогодні, в умовах війни, коли фізична та психологічна травма часто пліч-о-пліч поряд, культурна реабілітація, яку може дати театр, є одним із важливих чинників на шляху до одужання.

Ми вдячні Будинку культури в м. Свалява за запрошення та теплий прийом.