портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Робота без бар’єрів: історія успіху Олександра зі Слов’янська

Опубліковано 20 серпня 2024 року, 11:10 , Донецький обласний центр зайнятості

Для кожного з нас наявність роботи створює умови для впевненості у власних силах та відчуття самостійності, можливості забезпечувати себе чи близьких.

Проте, можливість обирати роботу та мати гідні умови праці — це більше, ніж про гроші. Це про реалізацію власного потенціалу та внесок у загальний розвиток своєї спільноти і країни, де кожен бажаючий може працювати гідно без бар’єрів. Історія Олександра зі Слов’янська доводить, що навіть за складних обставин, власна наполегливість і підтримка фахівців можуть допомогти досягти успіху.

Незважаючи на інвалідність по зору, чоловік не опустив руки і продовжував активно шукати роботу. Звернувшись до Слов'янського міського центру зайнятості, він отримав кваліфіковану підтримку у пошуку роботи.

Підприємець Денис Сапєлкін, який розпочав свою діяльність у сфері перевезень, шукав відповідального працівника на посаду диспетчера. Саме таким виявився Олександр. Завдяки співпраці з центром зайнятості, Денис отримав можливість обладнати робоче місце для Олександра з урахуванням його потреб. Центр зайнятості компенсував витрати на придбання необхідного обладнання: ноутбука, мобільного телефону, багатофункціонального пристрою для друку та спеціального обладнання для людей з порушенням зору.

Цей кейс не просто про особистий успіх Олександра, а й яскравий приклад того, як важливо створювати умови для працевлаштування людей з інвалідністю. Кожен має право на гідну працю, незалежно від своїх фізичних можливостей.

Докладно про компенсацію за облаштування робочого місця особи з інвалідністю  тут: https://t1p.de/wdzex.

Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до call-центру Донецького обласного центру зайнятості за телефоном: 0-800-33-61-67.