портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочато ІV оздоровчу зміну у державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек»

Опубліковано 26 жовтня 2022 року, 09:39 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Діти Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, 23 жовтня 2022 року направились на ІV тематичну зміну «Збережемо природу – збережемо країну!» до дитячого закладу «Міжнародний дитячий центр «Артек», який здійснює свою діяльність на території Закарпатської області.

Упродовж тематичної зміни діти зможуть ознайомитися та взяти участь у пізнанні природних багатств української землі, будуть залучені у різноманітних еко-акціях, проведенні екологічних акцій та створенні екологічних проєктів. Одним із підсумків зміни стане створення авторських проєктів, спрямованих на консолідацію волонтерів для реалізації еко-ідей в містах і селах України.

Інноваційний освітній центр проведе з дітьми цікаві інтерактивні заняття з навчальних предметів за шкільною програмою МОН України як в очному форматі, так і в дистанційному, за допомогою платформи найпопулярнішого Центру дистанційної освіти «Оптіма». Також, будуть проведені пізнавальні інтелектуально-розважальні програми «Ерудит», «Розумник», «Всезнайки», «Логічні перегони», наукове хімічне шоу та Шоу мильних бульбашок.

Діти будуть займатися в студіях: «Folk Art», «Арт-живопису», «Паперопластики», «Скульптури з картону» та «Арт-моделювання». Будуть проведені: майстер-класи з мистецтва пластилінового живопису, створення пейзажу у стилі фолк-арт та з вироблення декоративної закладки для книги; пленер «Золота осінь»; конкурси: «Казковий мольфар», «Креативний натюрморт», зі створення робіт до Дня соціального працівника «Всі професії важливі…»; знайомство з творчістю Марії Приймаченко - всесвітньовідомої української народної художниці; колективна композиція над створенням об’ємного проєкту «А вже осінь прийшла…»; «Осінь в Артеку на Закарпатті»; виготовлення листівок для воїнів ЗСУ та «На згадку про Артек на Закарпатті», чудо - звірів з картону; настільних ігор, представників фауни з картону, оригамі «Голуб Миру».

Також діти матимуть змогу взяти участь у танцювальному батлі, квесті QR, інтелектуальних іграх: «Alias», «Де логіка?», «Останній герой» та «Сторінками казки», танцювальному конкурсі «Стартін»; конкурсі акторської майстерності, поробок «Барви осені» та «Синхронно інсценізована пісня»; шоу «Імпровізація», конкурсних програмах «Театр з зіркою» та «Слухай українське»; тематичних вечірках «Хелловін», вечорі анімаційних композицій та фотоконкурс «Золото Карпат».

Крім цього, діти будуть брати участь у різноманітних спортивних конкурсах та змаганнях.

Уся ігрова діяльність буде організована за трьома напрямками: «Спортивний» (фізкультурний), «Здоров’я та безпека» (медичний) та «Територія безпеки» (психологічний). Таким чином, спортивні майданчики будуть розділені на локації, де діти почергово займатимуться з практичним психологом, потім гратимуть у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні працівники розкажуть та продемонструють артеківцям як саме потрібно діяти у випадку травм.

В Артеківській медіа-студії діти будуть займатися фото-відео зйомками та монтажем, вивченням програми Adobe Premier Pro, як однієї з програм для створення кліпів, а також візьмуть участь у конкурсах зі створення фото - виставки за допомогою Ligthroom.

Також на дітей чекає в рамках освітньо-дослідницького проєкту патріотичний квест «У пошуках козацьких скарбів», екскурсії до військово-історичного комплексу «Бункер Лінії Арпада» та до музею ковальського мистецтва «Гамора».

По завершенню кожного дня діти матимуть можливість відпочити, переглядаючи фільми та мультфільми.

Для отримання путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення рад територіальних громад за місцем проживання.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації