портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочинається набір на тренінгову програму для спеціалістів(-ок), які надають правову допомогу «ДОПОМОГА ДОПОМАГАЮЧИМ»

Опубліковано 24 липня 2023 року, 11:45

ГО «Вектор прав людини» запрошує до участі у тренінговій програмі «Допомога допомагаючим» для спеціалістів та спеціалісток, які надають правову допомогу потерпілим від війни рф проти України.

Для ефективної роботи в умовах війни обов’язковою умовою стала допомога собі. ГО «Вектор прав людини» вже провела перші заходи в межах Програми для спеціалістів(-ок), які надають психологічну та психосоціальну допомогу і ми в черговий раз пересвідчились наскільки це, дійсно, важливо. Детальніше про перший тренінг можна прочитати за посиланням: https://hrvector.org/podiyi/23-06-07-02-03.06.23

Команда психологів(-гинь), психотерапевтів(-ок), лікарів(-ок), юристів(-ок) розробили тренінгову та підтримуючу програму для спеціалістів(-ок) правничих професій, яка побудована довкола ключових питань:

  • Що треба знати задля продовження життя і збереження його оптимального стану в екстремальних умовах?
  • Як спеціалістам(-кам) допомогти собі та клієнтам(-кам) в умовах пролонгованого стресу?

Спеціалісти використовували український та світовий досвід, зокрема інтегративну модель подолання та стійкості в поєднанні психодинамічних підходів та See FAR CBT, «BASIC Ph» (Integrative Model of Coping and Resilience «BASIC Ph»).  Модель розроблена професором Мулі Лахадом (Prof. Mooli Lahad) і доктором Офрою Аялон (Dr. Ofra Ayalon) та сьогодні використовується у арміях Ізраїлю, Англії, США та рятувальних службах багатьох країн та роботі з групами.

З чого складається Програма?

4 онлайнові тренінги. Тренінги включатимуть теоретичні та практичні складові.

4 групові сесії рефлексії практики та взаємодопомоги для розгляду ваших кейсів.

1 публікація про надання правової, психологічної та психосоціальної допомоги потерпілим від війни рф проти України, до якої учасники(-ці) Програми можуть подати свій практичний кейс.

2 зустрічі та конференції з представниками(-цями) інших допомагаючих професій для напрацювання кроссекторальних моделей допомоги.

Для кого підготовлена Програма?

До участі запрошуються спеціалісти(-ки), які надають правову допомогу потерпілими від війни рф проти України з громадського, приватного та державного секторів.

Як взяти участь у Програмі?

Для участі, будь ласка, зареєструйтесь за посиланням: bit.ly/3HRReQm Під час реєстрації важливо вказати електронну скриньку, до якої у вас є особистий доступ ― саме туди буде надіслано всю подальшу інформацію.

Кількість місць для участі у Програмі обмежена, тому в першу чергу надаватиметься перевага учасникам(-цям), які мають можливість застосувати отримані знання на практиці та поширити їх серед своїх колег та колежанок.

Тривалість Програми

Загальний період проведення заходів – по лютий 2024 року. Тренінгове навчання відбуватиметься протягом до вересня 2023 р., групові сесії рефлексії практики та взаємодопомоги відбуватимуться у у вересні-грудні та зустріч, конференція у січні – лютому 2024 року.  Кожен захід анонсуватиметься додатково. Зареєстрованих учасників(-ць) повідомлятимуть у мейл-листах.

Наразі повідомляємо, що перший тренінг для представників(-ць) правничих професій відбудеться 4-5 липня з 15:00 до 18:30 (у разі змін, відібраних учасників(-ць) буде повідомлено додатково).

Підтвердження участі у Програмі

За результатами участі у тренінгах, учасники(-ці) отримуватимуть сертифікати, що підтверджуватиме участь. Додатково загальний сертифікат отримають спеціалісти(-ки), які пройдуть всі тренінги та групові зустрічі Програми. Також учасники(-ці) матимуть можливість стати співавторами(-ками) публікації, що готуватиметься в межах проєкту, подавши опис свого кейсу із застосуванням отриманих знань.

Теми, які розглядатимуться під час тренінгів

  • Норма життя в пролонгованому стресі.Ризики допомагаючих професій та додаткове навантаження при зіткненні з травмою. Кроссекторальна взаємодія спеціалістів(-ок) з надання правової, психологічної та психіатричної допомоги для виявлення потреби у отриманні різних видів допомоги.
  • Побудова діалогу з клієнтами(-ками). Інтерв’ювання клієнта(-ки): як підготуватися та чому це важливо. Схеми інтерв'ювання, модель PEACE. Подальша взаємодія. Професійні ризики, під впливом яких можуть опинитися правники(-чині). Психологічні стани залежно від строку отримання травматичного досвіду. Вторинна травматизація правника(-чині).
  • Підхід орієнтований на потерпілого(-у) та як з цим правнику(-ці). Права та потреби потерпілих: їх співвідношення.  Підхід, орієнтований на потерпілого(-у): поняття, принципи та практичні аспекти роботи із застосування підходу. Ретравматизація клієнта(-ки), травми свідків злочинів.
  • Ресурси для подолання та стійкості. Поняття резильєнтнтності. Особисті ресурси подолання та підтримка клієнтів(-ок). Сім’я як ресурс в екстремальних, пролонгованих умовах.

Детальніше: https://hrvector.org/podiyi/23-06-09-pravn

ГО «Вектор прав людини»