портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рятувальники Донеччини закликають мешканців області не утворювати масових скупчень людей біля храмів на Великдень і нагадують про пожежну безпеку

Опубліковано 14 квітня 2023 року, 15:15

Про це говорили під час спільного брифінгу з начальником Донецької обласної військової адміністрації Павлом Кириленком, начальником Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексієм Мігріним та начальником поліції області Русланом Осипенком. 

Було зазначено, що з метою забезпечення безпеки населення від вибухонебезпечних предметів під час святкування Великодня , піротехнічними підрозділами Головного управління проводиться перевірка територій культових споруд та територій кладовищ на наявність ВНП. Вже в процесі відпрацювання було знешкоджено два вибухонебезпечних предмети. В той же час неможливо перевірити всі місця поховань, а противник може дистанційно мінувати кладовища вже після обстеження нашими піротехніками.

Також Олексій Мігрін нагадав про необхідність дотримання правил протипожежної безпеки у храмах (відповідна робота проводиться) і нагадав, що у 2023 році відбулись вже дві пожежі - в Мирнограді і Торецьку дві церкви буди пошкоджені вогнем. 

Як повідомлялося раніше, на засіданні Ради оборони Донецької області розглянуто заходи щодо збереження життя та здоров’я цивільного населення під час Великодніх свят, а відвідування кладовищ на Донеччині буде тимчасово обмежено.