портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«STEM-Camp 2023» завершив свою роботу

Опубліковано 29 серпня 2023 року, 17:17 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

28 серпня 2023 року відбулося урочисте закриття літнього STEM-табору «STEM-Camp 2023», який працював на базі регіонального STEM-центру Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у м. Київ. Гостями заходу стали Олена Маслій-Шишова, директорка управління по роботі з персоналом ІТ-бренду «ІТ-Integrator», Ксенія Захарченко, керівниця пресслужби благодійного «Фонду освітніх ініціатив», Євген Тарасов, засновник благодійної організації «Hearts for Ukraine» та благодійник із Шотландії Росс Кокберн, засновник організації «Reusing IT». Завдяки саме цим організаціям і фондам діти отримали пам’ятні та корисні STEM-подарунки на згадку про перебування у таборі.

STEM-табір працював упродовж двох тижнів. Його учасниками стали діти з числа ВПО віком від 8 до 15 років, які тимчасово проживають у м. Києві та Київській області. Переважно це учні закладів загальної середньої освіти із Краматорська, Бахмута, Торецька, Курахового Донецької області.

За період роботи табору учасники та учасниці опанували основи 3D-моделювання та 3D-друку, основи робототехніки та електроніки, а також основи створення мультимедійного відеоконтенту, а ще – знайшли нових друзів. Табір став своєрідним інтелектуальним майданчиком, де діти змогли розкрити свій потенціал, набути нових знань у сфері науки, технологій та мистецтва.