портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учасники культурно-мистецьких заходів вшанували пам’ять захисників України

Опубліковано 29 серпня 2023 року, 17:07 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять десятків тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні, що триває від 2014 року.

За участю працівників закладів культури Мирноградської, Торецької, Покровської, Гродівської, Селидівської, Черкаської, Костянтинівської, Святогірської та інших громад на території області відбулися урочисті заходи з покладанням квітів до пам’ятників, меморіальних знаків, місць поховань військовослужбовців, організовані тематичні інформаційно-освітні й патріотично-виховні години з використанням онлайн форматів, майстер-класи з виготовлення соняхів пам’яті, книжкові виставки тощо.

Низку заходів організували до Дня пам’яті захисників України обласні заклади культури.

Донецьким обласним художнім музеєм проведено культурно-мистецьку акцію «Art. Війна» з перетворення атрибутів війни на витвори мистецтва - арт-об'єкти, які згодом стануть лотами благодійних аукціонів та експонатами в музеї (посилання: https://www.youtube.com/watch?v=G4K_QFXuaXw ) Також для дітей села Прелесне Черкаської громади проведено майстер-клас «Сонях пам’яті».

Донецьким обласним краєзнавчим музеєм для малечі села Привілля Черкаської громади проведено дитячий майстер-клас «Символ української землі» у техніках аплікація та квілінг.

Представники адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Святогірську провели для дітей та всіх жителів Святогірської міської громади майстер-клас із виготовлення «Соняха пам'яті». Учасники заходу також ознайомилися з історією запровадження Дня пам'яті та подіями, які передували цьому.

У Культурному хабі «Донеччина» м. Київ проведено кінопоказ художнього фільму українського виробництва «Додому».

Донецькою обласною бібліотекою для дітей створено відеоролик «Відеопошана «Святі ваші ймення - між зір золотих». https://www.youtube.com/watch?v=Xn8ZD9Ro4kg

Пам’ятаємо і вшановуємо тих, хто у війні за свободу та незалежність України віддав найцінніше - своє життя. Вічна пам'ять і слава Героям!