портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Триває набір кандидатур для отримання довічних державних іменних стипендій громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність

Опубліковано 13 січня 2022 року, 10:12 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Донецька облдержадміністрація просить громадські організації політичних в’язнів і репресованих надати пропозиції щодо кандидатів на здобуття довічних державних іменних стипендій (враховуючи реальний матеріальний стан кандидата), на виконання Положення про довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, затвердженого Указом Президента України від 26.11.2001 № 1147/2001 (із змінами).

Довічні державні іменні стипендії призначаються громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність у колишньому СРСР та яких було ув'язнено, заслано, вислано, виключено з творчих спілок, навчальних закладів, у зв'язку з чим вони не здобули відповідної освіти, не мали можливості продовжувати наукову або іншу творчу діяльність, брати участь у громадській роботі.

Довічні державні іменні стипендії не призначаються громадянам, правозахисна діяльність яких не набула суспільного значення і не виходила за межі особистих інтересів, захисту власних прав, прав своєї сім'ї або родичів.

До клопотання про призначення довічної державної іменної стипендії додаються:

  • інформація про реальний матеріальний стан кандидата;
  • копія паспорта кандидата;
  • копія довідки про реабілітацію.

Клопотання та повні пакети документів просимо надати Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації (м. Краматорськ, вул. Рум`янцева, буд.16) в термін до 25.01.2022.

Контактна особа: заступник начальника управління-начальник відділу реалізації пільг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Дмитро Пожарський (+3806264-2-03-37, +3806264-2-03-38).