портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області реалізується проєкт для соціалізації жінок з інвалідністю «Нові професії для жінок – нові можливості для країни»

Опубліковано 06 жовтня 2021 року, 13:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Реалізація проєкту «Нові професії для жінок – нові можливості для країни» триває у  Святогірську.

У програмі беруть участь 20 жінок з інвалідністю з Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Вони проходитимуть курс навчання та реабілітації протягом 42 днів.

Програма «Нові професії для жінок – нові можливості для країни» розроблена громадською організацією «Покровська районна організація осіб з інвалідністю» та реалізовується спільно з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації у співпраці з комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», комунальним позашкільним навчальним закладом «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги, реабілітації», державним навчальним закладом «Донецький центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості».

Кошти на реалізацію проєкту громадська організація отримала як один із переможців щорічного конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, яким надається фінансова підтримка. Цей конкурс проводить Фонд соціального захисту інвалідів і тому курс реабілітації та навчання абсолютно безплатний для учасників.

За час програми учасниці пройдуть професійну перепідготовку за курсом «Швачка» та «Касир торгового залу», а також реабілітаційну програму, де отримають кваліфіковану допомогу реабілітологів, психологів та масажистів, відвідають басейн, соляну кімнату та екскурсії Святогірськом.

Зазначений проєкт у Донецькій області реалізовується вперше.