портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дружківці підбили підсумки реалізації проекту НЕФКО

Опубліковано 13 жовтня 2016 року, 11:13

12 жовтня у Дружківському  підприємстві електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» за участю міського голови Валерія Гнатенка, директора підприємства «Міськсвітло» Тетяни Гробаньовой, представника Північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО» Едуарда Бафталовського, представника Генерального підрядника товариства «Енергія С» Сергія Салькова та головного інженера товариства «Енергія С» Валерія Паська  відбулася значна подія - відкриття диспетчерського пункту та підсумки реалізації проекту НЕФКО у м.Дружківка.

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) ‒ це міжнародна фінансова організація, створена в 1990 році країнами Північної Європи. Її діяльність пов'язана з фінансуванням практичних заходів, що сприяють зеленому зростанню. НЕФКО фінансує проекти різних секторів, де може бути знижене споживання енергії та/або викопні види палива замінені альтернативними. Прикладами є використання сучасного обладнання на установках з водопідготовки або каналізаційних очисних спорудах, підвищення ефективності енергетичних установок, утеплення будівель і впровадження передових технологій промислового виробництва. В листопаді 2015 року була підписана грантова угода між Дружківською міською радою та північною корпорацією НЕФКО щодо грантової підтримки заходів підвищення енергоефективності в місті. Фінансування здійснювалося в межах Північної ініціативи гуманітарної підтримки і енергоефективності, розпочатої країнами Північної Європи в минулому році. Об’єктом впровадження проекту з енергозбереження був вибраний «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення з використанням енергозберігаючих технологій вулиць м. Дружківки». На час виготовлення проекту в  місті знаходилось в експлуатації 1,731 тис. світильників зовнішнього освітлення, з них понад 80% морально та фізично застарілі, в яких використовуються  ртутні лампи типу ДРЛ. Під час реалізації проекту здійснено капітальний ремонт освітлення 46 вулиць міста та встановлена автоматична система управління зовнішнім освітленням та диспетчерський пункт.

Як зазначив міський голова Валерій Гнатенко, даний проект – це частина програми «Місто без околиць». Метою впровадження проекту з енергозбереження є зниження обсягів споживання енергетичних ресурсів після виконання капітального ремонту, як наслідок, досягнення економії бюджетних коштів на оплату за енергоносії та зменшення шкідливих викидів в атмосферу. Сергій Сальков, представник Генерального підрядника товариства «Енергія С» зазначив, що у лютому 2016 року було оголошено переможця та був укладений контракт з виконавцем робіт. З чотирьох претендентів переможцем стало Краматорське підприємство "Енергія С". 29 червня 2016 року  розпочався другий етап реалізації проекту, а саме роботи з капітального ремонту ліній, демонтаж і монтаж обладнання, 5 бригад підрядників приступили до виконання робіт. Тетяна Гробаньова, директор підприємства електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло», відмітила, що  завдяки гарній організації робіт та високої майстерності електромонтажників за 3 місяці роботи по монтажу вулиць виконані на місяць раніше графіку. До кінця вересня  завершено капітальний ремонт 46 вулиць міста. Таким чином, з початку жовтня 2016 року розпочалися роботи з заміни та введення в експлуатацію 30 нових шаф управління, встановлення диспетчерського пункту та запуск в роботу автоматичної системи управління зовнішнім освітленням, свідками чого сьогодні стали присутні.

Сподіваємося, що реалізація проекту з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлювання, це тільки початок сумісної співпраці у сфері енергоефективності міста та в цілому в Україні.

IMG_7644 IMG_7650 IMG_7656

Інші новини за темою