портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У вихованців центру «Смарагдове місто» після осінніх канікул продовжено офлайн навчання

Опубліковано 13 листопада 2023 року, 10:29 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто», релокованому до села Оринин Хмельницької області, де наразі перебувають діти з 26 територіальних громад Донеччини, після осінніх канікул продовжився навчальний процес.

Центральною подією перших днів навчання став Тиждень української мови та літератури. У межах заходів молодші школярі розгадували кросворди, ребуси, загадки, співали українські пісні. Для учнів старших класів проведено виховні години, вікторини, конкурси на кращого читця поезій. Підсумком Тижня стало нагородження найактивніших учасників грамотами та пам’ятними призами.

Планом роботи центру передбачено різноманітні активності, які об’єднують відпочинок, взаємодію з природою, розвиток творчих здібностей учнівської молоді. Незабутні враження викликала у вихованців екскурсія до села Кривче, що на Тернопільщині. Село відоме своїми пам’ятками архітектури, але основною родзинкою села є печера Кришталева, яка вважається однією з найбільших гіпсових печер Європи.

Відпочинок, поєднаний із навчанням, запам’ятається дітям яскравими емоціями, новими друзями та знаннями.