портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учасники засідання колегії департаменту освіти і науки ОДА розглянули важливі питання освітньої галузі

Опубліковано 16 грудня 2021 року, 18:06 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Засідання колегії департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, на якому розглянуто питання реалізації завдань упровадження І етапу Концепції «Нова українська школа», перебігу реалізації реформи системи шкільного харчування в Донецькій області, профілактики правопорушень серед дітей у закладах освіти області, відбулося 16 грудня.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, радник патронатної служби голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, заступники міських, сільських, селищних голів, заступники керівників військово-цивільних адміністрацій, керівники органів управління освітою рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій.

Юлія Костюніна окреслила основні досягнення та виклики результатів упровадження на Донеччині першого етапу Концепції Нової української школи. Вона звернула увагу на те, що саме вчителі є рушіями змін на місцях, тому виконавчим органам рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій необхідно сприяти активізації творчої діяльності вчителів, стимулюванню неперервної фахової освіти; активної участі у заходах методичного спрямування, фахових конкурсах різного рівня тощо.

Заступник очільника області наголосила на необхідності продовження роботи щодо ефективного використання коштів державних субвенцій на реалізацію нового стандарту базової школи, вжиття заходів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників нової української школи, які працюватимуть у 5-9 класах.

Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева у своїй доповіді висвітила перші кроки на етапі освітньої реформи «Нова українська школа» (початкова школа) в Донецькій області та інформувала громадськість, що з вересня 2021 року розпочалося пілотування нового стандарту базової школи. Перед цим влітку проведені навчання вчителів пілотних класів. Цьогорічні четверті класи, які випереджають впровадження НУШ на рік, продовжать пілотування і в п’ятих класах.

З інформацією про перебіг реалізації заходів реформи шкільного харчування виступила Ганна Попова, головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації; про заходи з профілактики правопорушень серед дітей у закладах освіти області - Людмила Тичина, начальник відділу інклюзивної освіти та соціального захисту дітей.

В обговоренні зазначених питань взяли участь Андрій Логвінов, заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області та Дмитро Тимошенко, начальник сектору ювенальної превенції РУП в Донецькій області майор поліції.

Під час засідання колегії йшлося про виваженість прийняття управлінських рішень у територіальних громадах під час реалізації реформ в освітній галузі.