портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Донецькій області стартувала навчальна програма «Skills Lab: Local Leaders»

Опубліковано 01 лютого 2022 року, 16:51 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Навчальна програма «Skills Lab: Local Leaders» стартувала в Донецькій області сьогодні,  1 лютого.  

З початком програми учасників привітали заступниця голови Донецької обласної державної адміністрації Юлія Костюніна та заступник представника Фонду народонаселення ООН в Україні Павло Замостян. Почесні гості зауважили на важливість підтримки ініціативи молоді для розвитку власних громад та регіонів в цілому. Ініціатива «Skills Lab: Local Leaders» передбачає отримання навичок, які можуть знадобитися локальним лідерам, тренування отриманих навичок в умовах праці муніципального і громадського секторів, створення власних ідей і програм, підтримку експертами і експертками; відбір кращих учасників та учасниць навчальної програми;  організацію та проведення стажування локальних лідерів та лідерок у громадах відмінних від рідної громади; розробку та презентацію власних ініціатив.

Програмою передбачено навчання близько 100 учасників з-поміж молоді віком від 18 до 25, яка навчається у закладах професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладах, лідерів та лідерок студентського та шкільного самоврядування, учасників та учасниць волонтерських програм або громадських рухів України Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. 

На першому етапі реалізації проєкту учасники пройдуть навчальні модулі «Молодіжне лідерство в розвитку громад», «З чого складається молодіжна політика», «З чого почати?», «Управління громадою», «Участь молоді в просуванні змін», «Місто для кожного/ї», «Як працюють громадські організації».

Другим етапом реалізації проєкту передбачене стажування кращих учасників програми у виконавчих органах міських, сільських, селищних рад, військово-цивільних адміністраціях та різноманітних громадських об’єднаннях.

Програму «Skills Lab: Local Leaders» реалізує громадська організація «Рада жінок Донеччини» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.