портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вадим Філашкін взяв участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Опубліковано 17 червня 2024 року, 17:40

Розглянули готовність центральних та місцевих органів влади забезпечити санітарне благополуччя населення в літній період, заходи зі стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в Україні, стан пожежної безпеки закладів освіти та інші важливі питання.

З точки зору санітарно-епідемічної ситуації головною проблемою для області є забезпечення населення чистою питною водою. Ворог руйнує інфраструктуру, пошкоджує водогони та фільтрувальні станції. Тому у деяких випадках люди вимушені використовувати альтернативні джерела води. Спеціалісти обласного центру контролю та профілактики хвороб постійно обстежують такі джерела для визначення безпеки води до вживання. 

Там, де неможливо відновити водопостачання або вода з альтернативних джерел не відповідає санітарним нормам, спільно з волонтерами та міжнародними партнерами забезпечуємо населення бутильованою водою.

Контролюємо інфекційні та вірусні захворювання на території області. На щастя, захворюваність за жодною з хвороб не наближається до епідемічного порогу.

Проводимо інформаційні кампанії щодо недопущення поширення небезпечних хвороб, таких як холера або кашлюк.

Бережіть себе та будьте здорові!