портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вакцинація педагогічних працівників: як працюють школи на Донеччині

Опубліковано 29 вересня 2021 року, 15:59

Понад 80% педагогічних працівників в комунальних закладах освіти територіальних громад Донецької області вакциновано (хоча б однією дозою) від COVID-19. Про це директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева повідомила на брифінгу у Краматорську сьогодні, 29 вересня. 

«За результатами щоденного моніторингу на сьогодні однією дозою вакциновано 88%  педагогічних працівників, з них двома дозами – 52% педагогічних і технічних працівників.  З 46 територіальних  громад у нас у 44 територіальних громадах педагогічні колективи мають вище 80 %  саме по вакцинації першою зоною.  Повний курс (перша і друга доза) у нас уже по Авдіївці – понад 70%  педагогічних та технічних працівників,  Мар’їнській ВЦА – 72%, Нікольській громаді – 73%, Сіверській – 76%,  Торецькій – 93%», - сказала Тетяна Сідашева. 

Дві громади – Удачненська та Комарська – не досягли 80% вакцинації педагогічних та технічних працівників. 

Що стосується закладів дошкільної  освіти, то  на сьогодні у 17 закладах (це 3%)  вакцинація складає менше ніж 80%. Ці заклади працюють, але там підвищена робота щодо дотримання протиепідемічних  вимог і санітарної обробки.  

У 461 закладі загальної середньої освіти Донецької області   педагогічні та технічні працівники вакциновані від COVID-19 на понад 80%,  і понад 161 тис. учнів здобувають освіту в організованому учнівському середовищі в школах. Там відбувається освітній процес з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.  

У п’яти закладах загальної середньої освіти, де   фактично відсоток вакцинації склав менше ніж 80%,   учні перших-четвертих класів здобувають освіту в закладі, учні п’ятих-одинадцятих класів (це понад  тисячі ста учнів)  здобувають освіту дистанційно.  

Нагадаємо, в умовах жовтого рівня епіднебезпеки дозволяється відвідування закладів освіти здобувачами освіти, в яких не менш як 80 відсотків штатних працівників цього закладу мають документ, що підтверджує отримання хоча б однієї дози вакцини проти  COVID-19.  Норма про 80 відсотків щеплених працівників закладу освіти, на жовтому рівні епіднебезпеки не стосується закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти. 

 На червоному рівні зможуть працювати у звичному форматі заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади освіти та 1-4 класи закладів загальної середньої освіти. Інші заклади освіти зможуть працювати за наявності у всіх працівників документу, що підтверджує отриманий повний курс щеплення.

Інші новини за темою