портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій зустрілася на Донеччині зі студентами-переселенцями

Опубліковано 15 листопада 2021 року, 19:58

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України  Ірина Верещук  та голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко сьогодні у Краматорську зустрілися зі  студентами та студентками Горлівського інституту іноземних мов, який є переміщеним закладом вищої освіти та знаходиться у м. Бахмут, а також Донбаського державного педагогічного університету м. Слов’янськ.

У зустрічі також взяли участь заступник  Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України  Інна Драганчук та заступник  голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Обговорили питання щодо працевлаштування випускників вишів, які є вимушеними переселенцями,  щодо соціальної стипендії студентам-ВПО тощо. 

Нагадаємо, на Донеччині загалом працюють 36 освітніх центрів «Донбас-Україна» «Крим-Україна», мета яких – залучення  громадян з тимчасово окупованих територій Донеччини, Луганщини,  Криму й з «лінії дотику» до навчання в закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти Донеччини.

Завдяки їх функціонуванню абітурієнти мають можливість вступати до закладів освіти України за спрощеною процедурою та отримувати документи про освіту державного зразка. Протягом 2016-2021 років до закладів вищої освіти вступило близько 4 тис. осіб. Цього року понад 519 абітурієнтів з тимчасово окупованих територій та лінії дотику стали студентами закладів вищої освіти області.