портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася відеоконференція за підсумками проєктів «Жінки, мир, безпека»

Опубліковано 20 грудня 2023 року, 18:05 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

20 грудня відбулася відеоконференція за підсумками проєктів у межах порядку денного «Жінки, мир, безпека».

Проекти реалізовані громадською організацією SMARTA разом з Коаліцією «1325» за підтримки Донецької ОДА у другому півріччі 2023 року. 

З вітальним словом виступили Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, заступниця голови Донецької ОДА Юлія Костюніна, директорка Українського Жіночого Фонду  Олеся Бондар, керівниця проєкту Пакт «Жінки України: залучені, спроможні, незламні» Оксана Брижовата, представниця ООН Жінки в Україні Ірина Павлик.

На заході представиои досвід і результати проєктів, спрямованих на виконання завдань і заходів Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області.

Проєкт «1325: від теорії до аудиту безпеки території»

До проєкту були залучені 10 громад: Слов’янська, Андріївська, Черкаська, Гродівська, Удачненська, Миколаївська, Криворізька, Білозерська, Новогродівська, Шахівська.

Головний результат: 10 громад Донеччини впровадили практику проведення аудитів безпеки своєї території для посилення стікості до безпекових викликів.

Проєкт реалізований завдяки підтримці Уряду Канади в межах проєкту «Жінки, мир, безпека: створюємо місцеві рішення разом», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

Проєкт «Локалізація порядку денного «Жінки, мир, безпека» шляхом адвокації розробки\оновлення місцевих планів дій 1325 в громадах Донецької області».

Проєкт впроваджувався у 5-ти громадах: Краматорська, Дружківська, Олександрівська, деокуповані Святогірська і Лиманська громади.

Головний результат: у п’ятьох цільових громадах розроблені/оновлені та затверджені Плани дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» до 2025 року.

Даний проєкт реалізований громадськими організаціями SMARTA, Відродження 2019, Мотиваційне коло за підтримки Уряду Канади у рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Пакт.

Затвердження планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» у 5 громадах, проведення аудитів безпеки територій у громадах стали необхідним у зв’язку із веденням бойових дій на території області, які тривають вже  майже 10 років, введенням воєнного стану у зв’язку в повномасштабним вторгненням рф на територію України та тимчасовою окупацією рф нових територій. 

Висловлюємо подяку громадській організації SMARTA за підтримку громад, залучення до реалізації заходів щодо популяризації порядку денного резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» у Донецькій області та реалізації двох проєктів, які націлені на локалізацію порядку денного «Жінки, мир, безпека» шляхом адвокації розробки місцевих планів дій 1325 та розвиток політики безпеки громад, які підтримав Український Жіночий Фонд і Уряд Канади.