портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулось засідання робочої групи щодо трансформації санаторних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування

Опубліковано 06 жовтня 2021 року, 12:00 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Засідання робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, а саме трансформації санаторних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування, відбулося під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної 5 жовтня.

Відповідно до п. 8 ст. 3 Розділу Х Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про повну загальну середню освіту» до 1 липня 2022 року засновники санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) зобов’язані змінити тип таких закладів освіти на один з типів закладів загальної середньої освіти, що передбачені цим Законом, або припинити такі заклади освіти шляхом їх реорганізації чи ліквідації, з обов’язковим погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, а саме з Міністерством освіти і науки України.

Юлія Костюніна наголосила на необхідності всебічної підтримки обдарованої молоді області шляхом створення ліцеїв наукового та військового профілів.

Не залишилися поза увагою заступника очільника області діти з особливими освітніми потребами - розглядалася можливість створення спеціальної багатопрофільної школи у південній частині області для дітей з порушеннями слуху та інтелектуального розвитку та інших нозологій. 

Додатково Юлія Костюніна наголосила на дотриманні вимог чинного законодавства щодо створення новітнього інноваційного освітнього середовища для усіх учасників освітнього процесу, раціонального використання  споруд та матеріальної бази закладів.

Відповідні проєкти трансформації будуть узгоджені з профільними структурами облдержадміністрації та винесені на заступне засідання робочої групи для прийняття відповідних рішень.