портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітаємо студентів Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв ім. І. Карабиця з успішним виступом на київській сцені

Опубліковано 16 квітня 2024 року, 16:45 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

На сцені малого залу Національної музичної академії України (м. Київ) (НМАУ) відбувся концерт здобувачів освіти і викладачів Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв ім. І. Карабиця (БФККМ), який на сьогодні є єдиним закладом фахової передвищої мистецької освіти в Донецькій області, що тимчасово розміщується у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

Ця зустріч стала вже другою акцією творчої співпраці. Рік тому два заклади освіти - НМАУ (м. Київ) та БФККМ ім. І. Карабиця - виступали на спільному концертному вечорі.

В концертній програмі пролунали твори західноєвропейських та сучасних українських композиторів. Особливою родзинкою концерту стало виконання музикантами із Бахмута творів випускника коледжу, визначного українського композитора, диригента, музичного та громадського діяча, професора НМАУ (м. Київ), народного артиста України Івана Карабиця.

Почесним гостем концерту вкотре була професорка Національної академії і голова Наглядової ради Бахмутського коледжу Маріанна Давидівна Копиця-Карабиць. Також на заході були присутні проректор НМАУ з виховної, творчої роботи та міжнародних зв’язків Михайло Мимрик та в.о. ректора Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Валерій Марченко.

Приємно відзначити, що високий рівень підготовки та виконавської майстерності здобувачів освіти Бахмутського коледжу оцінили корифеї музичного мистецтва та викладачі провідних закладів вищої мистецької освіти України, які по закінченні концерту, під час дружнього неформального спілкування, запросили випускників коледжу вступати цьогоріч до Національної музичної академії України, Київської муніципальної академії музики імені Р.М. Глієра та інших закладів вищої мистецької освіти.

Це вкотре доводить, що коледж, незважаючи на релокацію, зумів зберегти студентський та викладацький склад, матеріальну базу, продовжує втілювати кращі традиції підготовки спеціалістів музичного та вокального мистецтва не тільки для Донецької області, а й України загалом.

Варто зазначити, що коледж активно співпрацює з Національною музичною академією України, до того ж увійшов під її патронат; Донецькою державною музичною академією ім. С.С. Прокоф’єва; Національним педагогічним університетом ім. І. Огієнка; Національною академією керівних кадрів культури і мистецтв, що забезпечує безперервний цикл мистецької освіти, адже практично 99% випускників продовжили навчання за фахом.

Висловлюємо подяку київським колегам за теплий прийом і надану честь виступати на сцені академії! Переконані, що саме  така тісна співпраця сприятиме підготовці працівників галузі культури для роботи на благо нашого регіону й України загалом.