портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Візит Радника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Опубліковано 16 вересня 2022 року, 12:21 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

14 вересня Радник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ірина Верігіна відвідала м. Дніпро з моніторинговим візитом щодо стану роботи з внутрішньо переміщеними особами.

Її зустрічали заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області Тетяна Кокшарова.

Проведено нараду, під час якої Радницю ознайомлено з поточним станом справ та проведеною роботою у сфері соціального захисту населення, освіти, молоді та культури; проектами, які перебувають в стадії реалізації. Про досвід створення центрів підтримки переміщених мешканців своїх громад розповіли заступники керівників Авдіївської, Торецької та Лиманської громад. Учасники обговорили проблемні питання та поділилися планами на майбутнє.

Делегація відвідала Центр підтримки бахмутян у м. Дніпро «З Бахмутом у серці», куди щоденно приходить 15-20 відвідувачів, які отримують комплексні консультації, продуктові та гігієнічні набори відповідно до потреб та наявності ресурсів, білизну, подушки, ковдри, допомогу в підборі теплого сезонного одягу, взуття. Також у центрі проводяться заходи для дітей та родин, творчі та корекційні заняття.

Разом з фахівцями Бахмутської міської територіальної громади, які через бойові дії перемістилися до Дніпра, в центрі працюють представники організації «Лікарі світу», які надають психологічну допомогу.

Відвідали гуртожиток, в якому мешкають переселенці з Лиманської громади, в тому числі представники місцевого самоврядування. Разом вони займаються його облаштуванням та організацією залучення і надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Лимана.

Відвідали переміщені заклади вищої освіти: ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», Горлівський інститут іноземних мов ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет».

Завітали до «СпівДія-ХАБ. Донецька область», де формується гуманітарна допомога (продукти, ліки, дитяче харчування, побутова хімія). З метою забезпечення нагальних потреб фахівці ХАБу співпрацюють з громадськими, благодійними та міжнародними організаціями.

Під час візиту обговорювалися нагальні проблеми внутрішньо переміщених осіб, зокрема працевлаштування, забезпечення житлом багатодітних родин, організація навчання школярів в місцях компактного проживання.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації