портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ворог завдає ракетних ударів по містах Донеччини через власне безсилля

Опубліковано 05 липня 2022 року, 17:17

Російська армія завдає ракетнобомбові удари по житловим кварталам міст Донецької області через те, що не може досягти стратегічних успіхів на фронті. Про це під час спільної пресконференції з міністеркою у справах ветеранів Юлією Лапутіною заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кирилено.

"Ми бачимо, що ворог за чотири місяці повномасштабного вторгнення не досягнув суттєвих результатів. Населені пункти, на територіїї яких вони зараз знаходяться, фактично повністю знищені. Найбільшою проблемою є те, що росія оперує величезною кількістю снарядів та ракет ще радянського виробництва, і ворог відстрілює їх у величезній кількості. Проте навіть це не дає їм серйозної переваги. Обстріли мирних міст, які ми постійно спостерігаємо - прямий наслідок відсутності військових успіхів і безсилля. Головна їх мета - залякати цивільне населення, яке досі залишається у містах Донеччини", - наголосив він.

Очільник області також закликав мешканців евакуюватись до більш безпечних регіонів України.

"У 2014 році я й сам пройшов цей шлях. Покинути звичне життя було дуже складно, проте це важливе рішення. Зараз головне завдання - зберегти життя і здоров`я. Інші складнощі можна подолати", - підкреслив Павло Кириленко.

Відповідаючи на питання журналістів, Юлія Лапутіна розповіла про те, чим українське військо зразка 2014 року відрізняється від сучасної армії та в чому її переваги над ворогом.

"Вісім років тому ми мали ситуацію, коли десятки агентів впливу працювали над руйнуванням нашої армії. Зараз ми маємо дуже професійне та надзвичайно мотивоване військо, яке підтримує весь цивілізований світ. Зараз нам потрібно більше артилерії та високоточної зброї для ефективного стримування ворога та деокупації своїх територій. Зараз фактично ми маємо найбільш навчену та ефективну армію Європи, яка здатна виконувати найскладніші задачі. Ворог має чисельну перевагу, проте рівень його підготовки значно нижче нашого", - зауважила Юлія Лапутіна. 

Окремо міністерка звернула увагу на те, що після перемоги перед Україною буде стояти складний виклик - держава матиме забезпечити соціальні гарантії для майже 5 мільйонів ветеранів та членів сімей загиблих. За її словами, вже зараз опрацьовуються ці механізми, і держава гарантує захист ветеранів, інвалідів війни та сімей загиблих.

Інші новини за темою