портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф

Опубліковано 31 серпня 2022 року, 15:31

В українській гімназії провели меморіальний захід присвячений пам’яті дітей Донеччини, які загинули від збройної агресії російської федерації проти України. 

У меморіальному заході взяли участь заступники голови Донецької обласної військової адміністрації Юлія Костюніна, Вадим Філашкін, Денис Клюшников, начальник ГУНП в Донецькій області Руслан Осипенко, начальник ГУ ДСНС України в Донецькій області Олексій Мігрін, представники місцевої влади та структурних підрозділів ОВА. Пам’ять безвинних жертв війни вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до символічного меморіалу на шкільних партах, де поруч з дитячими речами, малюнками, іграшками та зошитами стояли лампадки. 

Нагадаємо, з  початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України загинули 377 дітей та щонайменше 733 зазнали поранень. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота зі встановлення жертв війни в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Найбільше дітей постраждало в Донецькій області – 388, з них 124 – загинули.