портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна зустрілась з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні

Опубліковано 06 жовтня 2023 року, 17:27 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

5 жовтня 2023 року пройшла зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної, заступника голови облдержадміністрації з представником Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Массімо Діана та заступником представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Павлом Замостьяном.

Під час зустрічі обговорювалися подальші перспективи та напрямки розвитку у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та гендерно зумовленого насильства, надання допомоги постраждалим особам, перенаправлення або залучення інших суб’єктів до надання допомоги постраждалим. 

Також Юлія Костюніна подякувала представникам Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні за тісну та плідну співпрацю та розповіла про можливі спільні проєкти: навчання фахівців, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильства та насильству за ознакою статі, забезпеченні рівних прав та можливостей жінок і чоловіків; створення притулку у м. Дніпро для жителів Донецької області, які постраждали від домашнього насильства та гендерно зумовленого насильства і сприяння у продовженні функціонування Антикризового транзитного хабу «Затишок» для критично вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб.

За даними Головного управління Національної поліції в Україні, якщо за 2022 рік в області було 1544 підтверджених випадки домашнього насильства, то у 2023 році за 6 місяців таких випадків вже 1178. 

У ході обстрілів пошкоджені наступні служби: 2 денні центри соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у Вугледарській та Курахівській ТГ та 2 спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у Сіверській та Великоновоселківській громадах.

На цей час працюють 11 спеціалізованих служб, 2 з них відновили свою роботу та 1 службу було створено у 2023 році.

Війна, яка триває в Україні, продовжує завдавати шкоди добробуту мільйонів жінок і дівчат – підвищений ризик гендерно зумовленого насильства, сексуальної експлуатації та наруги, а також обмежений доступ до основних послуг, до засобів існування та зростання рівня бідності. Масштабне руйнування інфраструктури стало причиною того, що для багатьох недоступними стали послуги для постраждалих від насильства, медичне обслуговування та інші базові послуги.

Фонд народонаселення ООН в Україні працює зі своїми партнерами в Україні, щоб забезпечити жінкам і дівчатам доступ до життєво важливих послуг репродуктивного здоров’я і захисту. Мобільні бригади надають соціально-психологічну підтримку людям, які потребують допомоги у важкодоступних районах країни. Розширюється мережа центрів допомоги врятованим, безпечних просторів і онлайн-сервісів для підтримки постраждалих від насильства, включаючи постраждалих від сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом. Мобільні гінекологічні клініки та мобільний пологовий надають послуги репродуктивного здоров’я жінкам і дівчатам у віддалених районах.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання  облдержадміністрації