портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З 1 вересня на Донеччині після перерви розпочнеться відновлення житла, пошкодженого внаслідок агресії РФ

Опубліковано 26 серпня 2021 року, 17:04

Черговий етап відновлення у Донецькій області житла, пошкодженого  внаслідок агресії РФ, розпочнеться 1 вересня.  Про це йшлося на нараді, яка відбулась під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації  Вадима Філашкіна сьогодні, 26 серпня.  

Участь у нараді  взяли директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Ігор Бойко, начальник ГУ ДСНС України в Донецькій області Олексій Мігрін та керівники підпорядкованих підрозділів, представники райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій.

Присутні обговорили питання готовності зведених загонів ДСНС й місцевих органів влади до проведення відновлювальних робіт та стан забезпеченості матеріалами.    

Вадим Філашкін зазначив, що у поточному році облдержадміністрацією  для відновлення будинків, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації, вже виділено 11,6 млн грн для закупівлі будівельних матеріалів в регіональний матеріальний резерв. Для виконання відновлювальних робіт буде залучено особовий склад Державної служби України з надзвичайних ситуацій у кількості 150 осіб.

У зв’язку з реорганізацією та утворенням районних державних адміністрацій, військово-цивільних адміністрацій заступник голови ОДА доручив керівникам місцевих органів влади спільно з новоутвореними адміністраціями тримати на контролі забезпечення особового складу ДСНС України, що буде залучений до проведення відновлювальних робіт, харчуванням та проживанням, а також своєчасну адресну доставку будівельних матеріалів до місць проведення відновлювальних робіт.

«Сподіваюсь, що у 2021 році нам вдасться спільними зусиллями вирішити нагальні проблеми сьогодення і забезпечити захист населення і територій від надзвичайних ситуацій на високому рівні», - наголосив заступник  очільника області.