портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Комісії Україна – НАТО

Опубліковано 06 квітня 2023 року, 09:27

На засіданні Комісії Україна – НАТО у вівторок, 04 квітня 2023 року, міністри закордонних справ країн Альянсу підтвердили свою міцну підтримку України.

Генеральний секретар Єнс Столтенберг відзначив, що союзники будуть розвивати багаторічну ініціативу на допомогу Україні забезпечити стримування і оборону, перейти від обладнання і доктрин радянського зразка на стандарти НАТО і посилити оперативну сумісність з НАТО. «Це демонструє нашу відданість довгостроковій підтримці України і наближає Україну до євроатлантичної родини», – сказав він.

Генеральний секретар високо оцінив продовження спротиву, який Україна чинить агресивній війні Росії, сказавши, що на сьогоднішньому засіданні Комісії Україна – НАТО буде обговорюватись «продовження і подальше посилення термінової підтримки України. Як військової підтримки, так і економічної і фінансової підтримки». Він зазначив, що союзники також обговорюватимуть «посилення нашої політичної підтримки України на довгострокову перспективу і способи допомогти вам на шляху до євроатлантичної інтеграції».

Міністри країн Альянсу і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також обговорили важливість продовження Україною реформ. Це було перше засідання за участю Фінляндії як повноправного члена НАТО після її вступу цього дня.

*Згідно інформації з сайту https://www.nato.int/cps/uk/natohq/news.htm