портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Зелена країна»: на Донеччині висадили двадцять тисяч молодих паростків дубів

Опубліковано 29 жовтня 2021 року, 14:10

Двадцять тисяч молодих паростків дубів висадили у Донецькій області сьогодні, 29 жовтня.

Понад 100 людей зібралось на двох гектарах зораної ділянки лісосмуги Миколаївської територіальної громади, щоб висадити молодий ліс. Саджали паростки в рамках президентської програми «Зелена країна», спрямованої на захист природи та довкілля в Україні. За 10 років планується збільшити площі лісів на один мільйон гектарів.

У заході взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников та представники низки структурних підрозділів ОДА.

"Ми показуємо громадськості, що лісники створюють ліси, який це труд, як важко плекати їх, щоб вони гарно росли. До кінця року планується створити 150 гектарів нових лісів. Ми закликаємо громадськість, щоб усі долучались до таких акцій. На сьогодні висаджено 90 гектарів. В рамках президентської програми за 3 роки повинні посадити 1 млрд дерев та мільйон гектар нового лісу . Це амбітні плани, тому ми заклали новий селекційно-насіннєвий центр за підтримки голови облдержадміністрації Павла Кириленка. За програмою «Велике будівництво» ми у грудні повинні відкрити такий центр», - розповів начальник Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Стороженко.

Керівник апарату Донецької облдержадміністрації Олег Свинаренко зазначив, що представники ОДА вже не вперше підтримує такі важливі проєкти. «Ми сьогодні долучились до президентської програми «Зелена країна». Ми розуміємо, що ліси це легені країни, легені Донбасу. Будемо жити в зеленій країні там, де все цвіте та є багато лісів. Це дуже важливо для здоров'я нації», - сказав він.