портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

13-15 листопада в Маріуполі проходив регіональний відбірковий тур WorldSkills Ukraine-2019

Опубліковано 15 листопада 2019 року, 16:25 , Донецький обласний центр зайнятості

Відбір талановитих і креативних представників робітничих професій проводився серед учнів, студентів і молодих робітників Донецької області. Переможці, які представлять регіон у національному відборі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine-2020, визначені.

Програма змагань була дуже насиченою. За три дні – 57 талановитих конкурсантів, більше 1000 гостей, експертів, представників роботодавців. Свою майстерність демонстрували слюсарі, машиністи крана, електромонтери, зварювальники, кухарі, токарі та машиністи тепловоза.

Для кожного з напрямків були підготовлені спеціальні робочі місця і перелік завдань. До складу журі регіонального відбору конкурсу професій WorldSkills Ukraine-2019 було залучено експертів і провідних фахівців у своїй професійній області від роботодавців.

Регіональний відбірковий тур відвідав Заступник міністра освіти та науки України Петро Коржевський.

Усі гості, а перш за все школярі, мали можливість ознайомитись із професіями, які сьогодні найбільш користуються попитом на ринку праці, а також знайти нових друзів і однодумців.

В рамках заходу відбулась робоча зустріч організаторів заходу із Заступником міністра освіти та науки України Петром Коржевським. Разом з представниками служби зайнятості, професійно-технічних навчальних закладів та роботодавців металургійної галузі обговорили проблемні питання системи освіти, зокрема осучаснення процедури ліцензування та атестації професійно-технічних навчальних закладів, можливість державно-приватного партнерства та підтримки закладів освіти роботодавцями. Дискутували про необхідність профорієнтаційної роботи з дітьми у більш ранньому віці, ніж у випускних класах, та орієнтації їх на професійну освіту. Також було запропоновано проведення в закладах загальної середньої освіти днів кар’єри, зробивши школу більш відкритою для роботодавців та професійної освіти.

Конкурс продемонстрував перспективність робітничих професій, їх змістовність, сучасність, надав змогу отримати цінний досвід та довів, що навіть такі важкі професії можуть бути цікавими для молоді.