портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітання Павла Кириленка з Днем працівників сільського господарства

Опубліковано 16 листопада 2019 року, 09:45

Шановні аграрії!

Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем працівників сільського господарства!

Своєю працею ви заслужили не одне свято. Цього року в складних умовах ви зробили все можливе, щоб забезпечити продовольчу безпеку регіону і задовольнити потреби населення області у високоякісних продуктах харчування.

Ми  вдячні вам  за  самовіддану працю, яку було винагороджено успішним врожаєм. У поточному році землероби Донеччини завдяки професійним навичкам змогли досягти одних з найвищих показників урожайності ранніх зернових та зернобобових культур серед областей степової зони України. Результатом напруженої праці хліборобів є символічний коровай із зерна нового врожаю вагою майже 2 млн. тонн.

Аграрії Донеччини в черговий раз довели, що здатні долати будь-які складнощі та досягати видатних результатів.

Галузь тваринництва Донецької області протягом останніх років стабільно утримує одне з лідируючих місць серед областей України по чисельності поголів’я свиней, яка становить в даний час майже  472 тис. голів. Проводиться модернізація та роботизація в галузі молочного скотарства. У жовтні поточного року відбулося відкриття другого доїльного залу із застосуванням роботів у виробництві молока в ТОВ «Нова Нива» Нікольського району.

Крім того в області функціонують 7 сучасних доїльних залів, в яких виробляється біля 30% від загального обсягу молока сільськогосподарських підприємств області. Також 2019 рік відзначився відкриттям нової птахофабрики в Соледарській ОТГ.

У поточному році також створено 2 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи, як основа подальшого розвитку сільських територій.

В області зберігається тенденція зростання кількості підприємств харчової та переробної промисловості. Так, за 10 місяців поточного року їх кількість збільшилася до 164 одиниць, або майже на 30%.

На підприємствах харчової та переробної промисловості впроваджено заходи щодо гармонізації до європейських стандартів.

Збільшився експорт продовольчих товарів та склав майже 51 млн. доларів США.

В кінці року буде введено в дію елеватор потужністю 10 тис. тонн в ФГ «Перебудова» Великоновосілківського  району.

Сьогодні саме сільське господарство, переробна та харчова промисловість є тією основою, котра дозволить постати економічно сильній Україні, зробить її громадян заможними.

Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку. Щастя,  злагоди в кожну домівку. Нехай нива щедро колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються.


Голова облдержадміністрації,

 керівник обласної військово- цивільної адміністрації                                                                  П. О. Кириленко